Ακολουθήστε με στο
Δημοσιεύσεις
Tο μακροχρόνιο κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εκφύλισης ωχράς κηλίδας!
26 Φεβρουαρίου 2019
pexels-photo-1407145

Η νικοτίνη και το κάπνισμα βλάπτουν το κυκλοφορικό σύστημα και αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι επίσης βλάπτουν τα αγγεία και τους νευρώνες στον αμφιβληστροειδή, τονίζεται σε πρόσφατη έρευνα του Rutgers University Behavioral Health Care. Το πολύ κάπνισμα μπορεί ενδεχομένως να βλάψει την όραση, κυρίως όσον αφορά το χρώμα και το κοντράστ. Οι ερευνητές εξέτασαν 71 υγιείς ανθρώπους που κάπνισαν λιγότερα από 15 τσιγάρα στη ζωή τους και 63 που κάπνιζαν περισσότερα από 20 την ημέρα. Η ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 25 έως 45 ετών και είχαν φυσιολογική ή διορθωμένη σε φυσιολογική όραση.
Ωστόσο, όσοι κάπνιζαν πολύ είχαν σημαντικές αλλαγές στην όραση όσον αφορά το κόκκινο- πράσινο και μπλε- κίτρινο και μεγαλύτερη δυσκολία να ξεχωρίσουν το κοντράστ και τα χρώματα σε σχέση με τους μη καπνιστές. Ο επικεφαλής της έρευενας Steven Silverstein, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπερβολική χρήση τσιγάρων ή χρόνια έκθεση στα συστατικά τους επηρεάζει τον οπτικό διαχωρισμό στηρίζοντας την ύπαρξη ελαττωμάτων στην οφθαλμική διαδικασία με τον εθισμό στον καπνό.
Σημείωσε, ότι προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι το μακροχρόνιο κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο εκφύλισης ωχράς κηλίδας και ως παράγοντα που προκαλεί κιτρίνισμα στο φακό και φλεγμονή. Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα επίσης υποδεικνύουν ότι η έρευνα σε προβλήματα όρασης σε άλλες ομάδες, όπως σε όσους έχουν σχιζοφρένεια, θα πρέπει να λάβει υπόψη το ποσοστό καπνίσματος.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Psychiatry Research.

About author

apostolis giakoumelos

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

image

Εξάχρονος «Μότσαρτ» με μηδενική όραση μαγεύει

Read more
face-984031_960_720

Η φαρέτρα της φύσης ενάντια στην τύφλωση

Read more
blackout_dinner_t1zkw6

Δείπνο τυφλότητας! 100 άτομα θα φάνε στο απόλυτο σκοτάδι

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *