Ακολουθήστε με στο
Γυαλιά Οράσεως Παθήσεις Τεχνολογία
Τι είναι η Αμβλυωπία;
9 Νοεμβρίου 2015
Untitled-1

Η αμβλυωπία, που συχνά αναφέρεται και ως «τεμπέλικο μάτι», είναι μια συνηθισμένη δυσλειτουργία του οπτικού συστήματος, κατά την οποία ο εγκέφαλος προτιμά το ένα από τα δυο μάτια, με τελικό αποτέλεσμα –αν δεν αντιμετωπιστεί- τη μερική ή ολική απώλεια όρασης από το ένα μάτι.

Τρία έως πέντε τοις εκατό των παιδιών πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη οπτική οξύτητα στο ένα μάτι και σημαντικά μειωμένη αντίληψη βάθους.

Σχεδόν το 50% των παιδιών που χρειάζονται γυαλιά πριν από την ηλικία των έξι ετών, συγχρόνως πάσχουν και από αμβλυωπία και πρέπει να υποβληθούν σε ειδική θεραπεία.

H συγκεκριμένη πάθηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συμβατικές οπτικές μεθόδους και εργαλεία.

Τα γυαλιά ή οι φακοί –αν και μπορούν να βελτιώσουν την όραση ως ένα βαθμό- δεν πρόκειται να θεραπεύσουν την αμβλυωπία.

Εδώ και δεκαετίες, οι μόνες γνωστές θεραπείες είναι η κάλυψη του μη αμβλυωπικού-καλού ματιού με αυτοκόλλητο επίδεσμο για αρκετούς μήνες και η ενστάλαξη σταγόνων ατροπίνης στο μη αμβλυωπικό μάτι.

Πολλά παιδιά και γονείς διακόπτουν αυτές τις χρονοβόρες και απαιτητικές προσεγγίσεις πριν ολοκληρωθούν, με αποτέλεσμα η πάθηση να μην αντιμετωπίζεται ή να αντιμετωπίζεται μόνο μερικώς, με ταχεία απώλεια των όποιων κερδών.

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν αιώνα, παρουσιάζεται μια νέα λύση – τα γυαλιά αμβλυωπίας Amblyz™.

Πρόκειται για μια κλινικά αποδεδειγμένη αντιμετώπιση της αμβλυωπίας που ενσωματώνει σε γυαλιά οράσεως τον ηλεκτρονικό μηχανισμό για τη συσκότιση του μη αμβλυωπικού-«καλού» ματιού.

Έτσι όχι μόνο θεραπεύεται η πάθηση, αλλά επιτυγχάνεται και μεγάλη συμμόρφωση του παιδιού, καθώς αποφεύγονται οι ενοχλήσεις και οι κοινωνικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τις προηγούμενες θεραπείες.

Untitled-2

About author

a8anasios

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

o-BLUE-LIGHT-SLEEP-facebook

Επικίνδυνο για την όραση το φως των smartphones στο σκοτάδι

Read more
man-v-fat-1WEB_3420569k

H παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη

Read more
blurred-660

Θολή όραση; Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *