Ακολουθήστε με στο

Τεχνολογικός Εξοπλισμός

εικ.1 Mr.Blue_[320x240]

ESSILOR Mr Blue

Ο  τελευταίος και πιο εξελιγμένος ρομποτικός  αυτόματος τροχός που υπάρχει στην αγορά. Ο Mr Blue είναι ο ιδανικός συνεργάτης για όσους θέλουν την τελειότητα στη δουλειά τους. Παρέχει αυτόματο κεντράρισμα των φακών μεταφορά των δεδομένων από τον παντογράφο στον τροχό με επιλογή του τύπου φακού που θα τροχιστεί, τον τύπο κοψίματος ,τρύπες στα griff ή σκάψιμο στα nylor και στο τέλος μπιζουτάρισμα και γυάλισμα του φακού. Επίσης για τους έξτρα υδρόφοβους-υδρόφιλους φακούς διαθέτει φρέζα ώστε να αποφευχθεί το γλίστρημα και γύρισμα του φακού κατά την κοπή ώστε οι μοίρες του αστιγματισμού να μην μεταβληθούν.

 

 

εικ.2 ESSILOR KAPPA


ESSILOR KAPPA CTD

Ένα μοντέλο πριν από τον Mr Blue παραμένει ακόμα πολύ ψηλά στα standards του ποιοτικού μονταρίσματος.  Παρέχει αυτόματο κεντράρισμα των φακών μεταφορά των δεδομένων από τον παντογράφο στον τροχό με επιλογή του τύπου φακού που θα τροχιστεί, τον τύπο κοψίματος ,τρύπες στα griff ή σκάψιμο στα nylor και στο τέλος μπιζουτάρισμα και γυάλισμα του φακού.

 

 

 

 

 


εικ3 essilor pupilometer

ESSILOR PUPILOMETER

Ψηφιακό όργανο για την εύρεση του οπτικού κέντρου του οφθαλμού. Μετρά την απόσταση των οπτικών κέντρων μεταξύ των ματιών.

 

 

 

DIGITAL PUPILOMETER

Ψηφιακό όργανο για την εύρεση του οπτικού κέντρου του οφθαλμού. Μετρά την απόσταση των οπτικών κέντρων μεταξύ των ματιών καθώς και την απόσταση Vertex.

 

 

 

 

ESSILOR Lens meter

Αυτόματο ψηφιακό φακόμετρο. Μετρά τους βαθμούς των διορθωτικών φακών, το ύψος  και τα οπτικά κέντρα των μονταρισμένων σκελετών.

 

 

 

 

 

 

 

TOMEY Lens meter

Αυτόματο ψηφιακό φακόμετρο. Μετρά τους βαθμούς διοπτριών και πρισμάτων των διορθωτικών φακών, το ύψος  και τα οπτικά κέντρα των μονταρισμένων σκελετών. Μετρά επίσης βαθμούς σε φακούς επαφής καθώς και την UV ακτινοβολία.

 


εικ.5 RIGHTON ALM-ZERO FAKOMETRO

 

 

RIGHTON ALM-ZERO Lens meter

Τελευταίας τεχνολογίας Αυτόματο ψηφιακό φακόμετρο. Μετρά τους βαθμούς διοπτριών και πρισμάτων των διορθωτικών φακών, το ύψος  και τα οπτικά κέντρα των μονταρισμένων σκελετών. Μετρά επίσης βαθμούς σε φακούς επαφής καθώς και την UV ακτινοβολία. Μεταφέρει τα δεδομένα από το φακόμετρο στο φορόπτερο για πιο γρήγορη οπτομετρική εξέταση.

 

 

 

 

eiko6

 

INDO VISUAL MAP

Η όραση του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική όπως  το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Μας δίνει τον οπτικό χάρτη του εξεταζόμενου, από ποιες ζώνες δηλαδή περνά πιο συχνά το βλέμμα δίνοντας μας την δυνατότητα ή να παραγγείλουμε εξατομικευμένους πολυεστιακούς φακούς π.χ. ανεπαρκής σύγκλισης ή να επιλέξουμε τον πιο ιδανικό σχεδιασμό από τους φακούς που υπάρχουν στην αγορά σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του εξεταζόμενου.

 

 

 

 

εικ. 9 SMΑRT CENTRΕCION

 

 

ACEP SMART CENTERECION

Φωτογραφίζει και παίρνει ψηφιακά τα ύψη και τα οπτικά κέντρα των ματιών στον σκελετό που έχουμε επιλέξει ώστε να φτιάχνουμε τα γυαλιά σας και ιδιαίτερα τα πολυεστιακά με απόλυτη ακρίβεια.

 

 

 

 

 

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΓΥΑΛΙΣΜΑΤΟΣ

Αυτόματος τροχός γυαλίσματος για μεμονωμένους φακούς με διαβάθμιση πίεσης αναλόγως του υλικού του φακού.

 

ESSILOR PROGESSIVE LENS IDENTIFIER

Οπτικό όργανο που αυξάνει το contrast, ώστε να αναγνωρίζουμε τα εγχάρακτα σημάδια στην εμπρόσθια επιφάνεια  των πολιεστιακών φακών.

 

 

εικ 12. GFC TESTERPI4 +UV TEST

 


UV TEST

Ψηφιακός αναλυτής μέτρησης UV που μετρά το ποσοστό της υπεριώδους ακτινοβολίας που απορροφά ο εξεταζόμενος  φακός.

 

 

 

 

GFC TESTER PI4 +UV TEST

Έλεγχος απορροφητικότητας με απεικόνιση και UV test. Λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας για έλεγχο των φωτοχρωμικών φακών. Έλεγχος τάσης των μονταρισμένων φακών.

 

εικ 14. GFC VENTILETTA 2

 

GFC VENTILETTA

Αερόθερμο με διαβάθμιση θερμότητας για μοντάρισμα πάστινων σκελετών.

 

 

 

 

CANON AUTOREFRACOMETRO RK-F1

Με το πλήρως αυτόματο διαθλασι-κερατόμετρο RK-F1 δεν είναι δυνατή μόνο η συνηθισμένη διαθλασιμέτρηση και η συνηθισμένη κερατομέτρηση, αλλά επίσης η μέτρηση της περιφέρειας του κερατοειδούς, της διαμέτρου του, καθώς επίσης μέτρηση της καμπύλης στη βάση του φακού επαφής.

Επίσης μας δίνει την δυνατότητα να παρατηρούμε την κατάσταση καταρρακτών, καθώς και χαραγές σε φακούς με χρήση του Retroillumination mode.

 

CANON  TX-F Non Contact Tonometer

Πλήρως αυτόματο τονόμετρο αέρος χωρίς επαφή με το μάτι. Αξιόπιστη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης σε 8 sec.

 

 

εικ 17 KEELER  SKIASKOPIO - OFTHALMOSKOPIO


KEELER  SKIASKOPIO – OFTHALMOSKOPIO

Με το σκιασκόπιο μπορούμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού καθώς και η ακριβής μέτρηση τους.

Με το οφθαλμοσκόπιο μπορούμε να ελέγξουμε τον βυθό του ματιού.

 

 

εικ 18  sxismoeidhs lixnia

 

 

TOMEY SLIT LAMP

Η σχισμοειδής λυχνία είναι ένα σύστημα υψηλής ευκρίνειας το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του πρόσθιου και του οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού. Προσφέρει την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο καθώς και την καταχώρηση τους σε ηλεκτρονικό αρχείο.

 

 

 

 

εικ 19 FOROPTERO 1

 

RIGHTON REMOTE VISION RV-II

Το πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό φορόπτερο για γρήγορο και αξιόπιστο διαθλαστικό έλεγχο. Χάρη στην γρήγορη εναλλαγή των οφθαλμικών φακών και του σύγχρονου σχεδιασμού του, απλοποιεί και κάνει λιγότερο κουραστική την εξέταση του ασθενή.

 

 

 

 PLUSOPTIX

εικ20 PLUSOPTIX 3
Tα οπτικά Γιακουμέλος θέλοντας πάντα να βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και να παρέχει στους πελάτες του εξατομικευμένη διάγνωση, εντάσσει στον τεχνολογικό εξοπλισμό του, το Plusoptix. Είναι ένα παιδιατρικό διαθλασίμετρο που βάζει τέρμα στις ενοχλητικές μυδριατικές σταγόνες που τσούζουν τα μάτια και μας δίνουν  θολή κοντινή όραση έως και  πέντε ώρες μετά την εφαρμογή τους.

 

εικ.21 TOMEY TCP3000P

 


TOMEY TCP 3000

Οθόνη με υψηλή φωτεινότητα και μεγάλο εύρος αντίθεσης. Ειδικά σχεδιασμένη για προβολή οπτότυπου, με ρυθμιζόμενη απόσταση προβολής και ασύρματο χειριστήριο.

 

 

 

RIGHTON RG 24

Οθόνη με υψηλή φωτεινότητα και μεγάλο εύρος αντίθεσης. Ειδικά σχεδιασμένη για προβολή οπτότυπου, με ρυθμιζόμενη απόσταση προβολής. Πλήθος τέστ και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο και εικόνων. Συνδέεται με το ηλεκτρονικό φορόπτερο Remote Vision II για έλεγχο από την κεντρική touch κονσόλα του φοροπτέρου, για ακόμη πιο γρήγορη και ξεκούραστη οπτομετρική εξέταση.