Ακολουθήστε με στο
Οπτικά Γιακουμέλος Φακοί Επαφής
Μπορώ να χρησιμοποιώ νερό αντί για υγρό φακών;
21 Αυγούστου 2015
thumbnail

Όχι, σίγουρα δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό ως διάλυμα των φακών επαφής σας.

Το νερό της βρύσης, το εμφιαλωμένο και το αποσταγμένο νερό ΔΕΝ μπορείτε να το χρησιμοποιείτε ως υποκατάστατο για το διάλυμα φακών επαφής.

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ακόμα και για νερό που πιθανόν να πέσει τα μάτια σας κατά την κολύμβηση ή έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο.

Οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του παρασίτου που προκαλεί κερατίτιδα, μπορούν να προσκολληθούν στους φακού επαφής, προκαλώντας απειλητικές για την όραση οφθαλμικές μολύνσεις.

Αν κολυμπάτε κάνοντας χρήση των φακών επαφής και το νερό πέσει στα μάτια σας, πρέπει άμεσα να απομακρύνετε τους φακούς επαφής. Εν συνεχεία πρέπει να ξεπλύνετε τους φακούς στο ειδικό διάλυμα .

Αν εκεί που πρόκειται να πάτε δεν θα έχετε πρόσβαση σε διαλύματα φακών επαφής, η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή είναι να φοράτε ημερήσιους φακούς επαφής μιας χρήσης, αντί των μηνιαίων φακών επαφής.

Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας αρκετούς φακούς ημερήσιας χρήσης. Στο τέλος της ημέρας (ή αφού φύγετε από την παραλία ή την πισίνα), απλά αφαιρέστε και πετάξτε τους φακούς και αντικαταστήστε τους με καινούριους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο.

About author

a8anasios

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

photo-1486649567693-aaa9b2e59385

2,2 δισ. άνθρωποι με μειωμένη όραση σε όλο τον κόσμο

Read more
model-face-beautiful-black-and-white-407035

Έχω μαύρους κύκλους στα μάτια. Τι να κάνω;

Read more
1u

Ελληνική μελέτη: Ένας στους τρεις Έλληνες έχει μυωπία

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *