Ακολουθήστε με στο
Δημοσιεύσεις
Μέλλον: Τα μάτια μας θα εκτοξεύουν λέιζερ
8 Μαΐου 2018
gettyimages-95466055

Από ταινία επιστημονικής φαντασίας μοιάζει να έρχεται η είδηση ότι τα μάτια μας θα μπορούν μέσω φακών να πετούν λέιζερ!

Ερευνητική ομάδα από το σκοτσέζικο University of St Andrews ανέπτυξε μια εύκαμπτη και λεπτή μεμβράνη οργανικού λέιζερ που μπορεί να «πυροβολεί» δέσμες φωτονίων όταν ενσωματωθεί σε φακούς επαφής!
Η φωτοευαίσθητη επιφάνεια μεταδίδει έναν στενό παλμό φωτός που μεταφέρει δεδομένα του δυαδικού συστήματος, ενσωματώνοντας οργανικά πολυμερή σε ημιαγωγούς. Αυτό είναι που κάνει το λέιζερ «οργανικό» και αυτό επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων.
Όπως περιγράφεται στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Nature Communications», οι φυσικοί της ομάδας ανέπτυξαν μια καινοτόμα διαδικασία δημιουργίας οργανικού λέιζερ. Η οποία αποδείχτηκε πειραματικά πως δουλεύει και μάλιστα ικανοποιητικότατα, ανοίγοντας την όρεξη στον κλάδο των επικοινωνιών.
Μέσα σε όλα, ο πρωτοποριακός φακός είναι ασφαλής για το μάτι, καθώς οι ενεργειακές του ανάγκες παραείναι χαμηλές για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον οφθαλμό. «Είμαι πρόθυμος να τον δοκιμάσω», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας Malte Gather στο «New Scientist».
Οι πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας είναι πρακτικά ανεξάντλητες, καθώς οι ερευνητές προσάρμοσαν το λέιζερ ακόμα και στο νύχι του δακτύλου, κι έτσι οι προσωπικές πληροφορίες που αναγράφονται στην ταυτότητα κάποιου μπορούν τώρα να είναι στο χέρι του. Ανά πάσα στιγμή!

About author

apostolis giakoumelos

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

pexels-photo-1556716

Κινδύνευσε η όρασή του από την υπερβολική δόση viagra

Read more
pexels-photo-432722

Συνδέεται η άνοια με την όραση;

Read more
woman-uses-amsler-grid-1200x630

Tο τεστ Amsler ανιχνεύει την εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Κάνε το τεστ

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *