Ακολουθήστε με στο
Δημοσιεύσεις
Η όραση αποκαλύπτει το πάρκινσον
17 Δεκεμβρίου 2018
pexels-photo-975668

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αξιολόγηση των προβλημάτων όρασης των ασθενών που πάσχουν από πάρκινσον, μπορεί να είναι επιβοηθητική στη διαφοροποίηση των διαταραχών της νόσου, στην παρακολούθηση της εξέλιξής της και στην καταγραφή της ανταπόκρισης των ασθενών στην θεραπεία. Την αποκάλυψη έκαναν Ιταλοί ερευνητές που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές στην όραση μπορεί να αποτελούν πρώιμη ένδειξη της νόσου Πάρκινσον.

Οι ερευνητές εξέτασαν 20 ασθενείς που διαγνώστηκαν πρόσφατα με τη νόσο Πάρκινσον και δεν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία, τους οποίους σύγκριναν με μια ομάδα ελέγχου από 20 άτομα χωρίς τη νόσο.
Οι εγκεφαλικές απεικονιστικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι οι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον είχαν σημαντικές ανωμαλίες εντός των δομών του οπτικού εγκεφαλικού συστήματός τους.
Παρότι η νόσος Πάρκινσον θεωρείται κυρίως κινητική διαταραχή, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι έχει και μη κινητικά συμπτώματα, αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Αλεσάντρο Αρρίγκο από το Τμήμα Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Vita-Salute San Raffaele στο Μιλάνο.
Και συμπληρώνει ότι «τα συμπτώματα αυτά συχνά παραμένουν αδιάγνωστα επειδή οι ασθενείς δεν γνωρίζουν τη σχέση τους με τη νόσο και έτσι μπορεί να μην υποβάλλονται στη σωστή θεραπεία. Όμως, τα μη κινητικά συμπτώματα μπορεί να προηγούνται των κινητικών ίσως και κατά μια δεκαετία».
«Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του συσχετισμού ώστε να εντοπίσουμε πότε συμβαίνει η εκφύλιση του οπτικού συστήματος και αν συμβαίνει παράλληλα με άλλες συγκεκριμένες αλλαγές», υπογραμμίζει ο Δρ Αρριγκο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Radiology.

About author

apostolis giakoumelos

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

children-3471580_960_720

Ποιο φρούτο φροντίζει τα μάτια μας;

Read more
60518662_2341105532578819_6503415152908435456_o

Πως αντιλαμβάνεται τη φωτογραφία ένας τυφλός; Πρώτα νιώθουμε και μετά βλέπουμε!

Read more
eyeglasses-679696_960_720

Καταρράκτης- Κινδυνεύουν και οι νέοι;

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *