Ακολουθήστε με στο
Οπτικά Γιακουμέλος Φακοί Επαφής
Γιατί ΔΕΝ πρέπει να φοράμε φακούς επαφής όλη μέρα!
3 Νοεμβρίου 2015
matia

Οι φακοί επαφής ήρθαν στη ζωή μας πριν περίπου 126 χρόνια, φέρνοντας επανάσταση στην οφθαλμολογία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, δεν επιτρέπεται η εφαρμογή τους για πάνω από οκτώ ώρες ημερησίως, ενώ θα πρέπει να τηρούνται καθημερινά οι κανόνες υγιεινής ως προς τον καθαρισμό τους.

Οι φακοί επαφής εμποδίζουν το οξυγόνο να εισέλθει στον οφθαλμό, με τις επακόλουθες βλάβες να μην είναι ορατές με το γυμνό μάτι.

Η κατάχρηση των φακών επαφής μπορεί να επιφέρει σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα, τα οποία ίσως και να μην εμφανίζουν προειδοποιητικές ενδείξεις, οδηγώντας μέχρι και σε απώλεια της όρασης.

Μια από τις πιο σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις που σχετίζεται με την κατάχρηση των φακών επαφής, είναι η νεοαγγείωση του κερατοειδούς.

Ο κερατοειδής χιτώνας είναι το μοναδικό σημείο του σώματος, που οξυγονώνεται από το περιβάλλον και όχι από το αίμα. Οι φακοί επαφής διακόπτουν την τροφοδότηση του οξυγόνου, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό αγγείων πάνω στον κερατοειδή για την παροχή οξυγόνου.

Εάν η συγκεκριμένη πάθηση δεν αντιμετωπισθεί, ο κερατοειδής μπορεί να γίνει αδιαφανής εξαιτίας της ύπαρξης μικρών αγγείων. Η νεοαγγείωση του κερατοειδούς μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Η πάθηση αυτή δε γίνεται αντιληπτή στα πρώτα της στάδια, ενώ συμπτώματα των προχωρημένων σταδίων αποτελούν το κοκκίνισμα και η έντονη ερυθρότητα των οφθαλμών.

About author

a8anasios

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

photo-1486649567693-aaa9b2e59385

2,2 δισ. άνθρωποι με μειωμένη όραση σε όλο τον κόσμο

Read more
model-face-beautiful-black-and-white-407035

Έχω μαύρους κύκλους στα μάτια. Τι να κάνω;

Read more
1u

Ελληνική μελέτη: Ένας στους τρεις Έλληνες έχει μυωπία

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *