Ακολουθήστε με στο
Δημοσιεύσεις
Δείπνο τυφλότητας! 100 άτομα θα φάνε στο απόλυτο σκοτάδι
17 Απριλίου 2019
blackout_dinner_t1zkw6

Ξέρετε τι είναι τα Dark Dinners; Πρόκειται για την ιδέα που είχε ο τυφλός Ελβετός κληρικός Γιόρκε Σπίλμαν. Συνήθιζε να καλεί φίλους του για φαγητό κι εκείνοι σε ένδειξη αλληλεγγύης, κρατούσαν τα μάτια τους κλειστά ώστε να μην γνωρίζουν ούτε πώς ήταν το πιάτο τους.

dinner-in-the-dark_719_HuyjcZ4

Ο τυφλός κληρικός κατάλαβε ότι όσοι έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία απολάμβαναν πολύ περισσότερο το φαγητό τους, καθώς οι υπόλοιπες αισθήσεις τους ήταν οξυμένες. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε να κινηθεί επιχειρηματικά βασιζόμενος σε αυτό το «κόλπο» και να ανοίξει το πρώτο σκοτεινό εστιατόριο στη Ζυρίχη, το 1999. Από τότε τα Dark Dinners εξαπλώθηκαν. To 2017 έγινε για πρώτη φορά ένα τέτοιο δείπνο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Δείπνο στο Σκοτάδι».
Απόψε περίπου 100 άτομα θα συμμετάσχουν στο δείπνο που είναι ουσιαστικά μια δράση βιωματικής εμπειρίας της τυφλότητας. Οι βλέποντες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις 4 από τις 5 αισθήσεις, σε συνθήκες απόλυτου σκότους για να δειπνήσουν. Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο SANTA ROSA καθώς θα έχουν γίνει στον χώρο οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν απόλυτο… σκοτάδι.

gbzzefkyxu5cb594a040c1b

*Να σημειώσουμε ότι οι προσκλήσεις για το δείπνο έχουν εξαντληθεί και ότι η επίδειξη πρόσκλησης είναι απαραίτητη κατά την είσοδο.

About author

apostolis giakoumelos

Διαβάστε Ακόμα

/ Άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

pexels-photo-3097297

4 tips για καλύτερη όραση

Ξέρετε τι είναι τα Dark Dinners; Π...

Read more
pexels-photo-2787341

5 beauty tips για μεγαλύτερα μάτια!

Ξέρετε τι είναι τα Dark Dinners; Π...

Read more
pexels-photo-3367850

Έρευνα- Το κινητό προκαλεί προσωρινή απώλεια όρασης

Ξέρετε τι είναι τα Dark Dinners; Π...

Read more

There are 0 comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *