Ακολουθήστε με στο
Οπτικά Γιακουμέλος
Η ΦΕΑ βλέπει με άλλη… οπτική το μέλλον
8 Νοεμβρίου 2020

Ο οπτομέτρης-οπτικός Απόστολος Γιακουμέλος, αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή, βρίσκεται στο πλευρό μας και στηρίζει την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει “χτυπήσει” για τα καλά την Ελλάδα σε όλους τους τομείς κι ο αθλητισμός δεν έχει μείνει έξω από το… παιχνίδι!

Παρότι όμως το πρόβλημα του κορονοϊού ήταν εμφανές ότι θα δημιουργούσε αρκετούς “πονοκεφάλους” (και) στον αθλητισμό, υπάρχουν κάποιοι που αποφάσισαν να πάνε κόντρα στον… καιρό και να δούνε από άλλη οπτική τα δεδομένα μίας χορηγικής συνεργασίας.

Κάπως έτσι, ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων “Οπτικά Απόστολος Γιακουμέλος” έδωσε τα χέρια με τους διοικούντες τη ΦΕΑ, έχοντας ως κοινό παρονομαστή σ’ αυτή τη συνεργασία τους «να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας και να βοηθήσουμε τον αθλητισμό, να πάει μπροστά», όπως λέει και ο ίδιος ο Απόστολος Γιακουμέλος.

Αρχικά, πότε και πώς ξεκινήσατε την επιχείρησή σας;

Το πρώτο μου κατάστημα άνοιξε το 1999 στις Αχαρνές. Ήταν ένα μικρό κατάστημα, μόλις 60m². Ήμουν πολύ νέος και είχα μεγάλο πάθος και διάθεση για δουλειά. Άλλωστε δεν βρέθηκα τυχαία στον χώρο των οπτικών. Η οπτομετρία είναι η επιστήμη που σπούδασα στο εξωτερικό, καθώς τότε δεν υπήρχαν πανεπιστημιακές σχολές με αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν άγνωστη επιστήμη και ίσως ακόμα και σήμερα να μην είναι πλήρως κατανοητή. Ως οπτομέτρης-οπτικός μπορώ να λειτουργώ μέσα στα καταστήματά μου, πλήρως εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα, εξεταστήρια. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να ελέγξω προσωπικά τους οφθαλμούς των πελατών μου και να τους εξυπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο. Όμως, είχαμε μείνει στο 1999. Στάθηκα τυχερός. Το 2001, το κτίριο που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το μικρό μου κατάστημα άδειασε κι έσπευσα να το νοικιάσω. Μπόρεσα να δημιουργήσω, ίσως το πρώτο, κατάστημα οπτικών που διέθετε υπερσύγχρονο εξεταστήριο. Σήμερα διατηρώ δύο καταστήματα στις Αχαρνές κι ένα στη Νέα Ιωνία που είναι και το τελευταίο απόκτημα.

 Τι προσφορές κάνετε αυτή τη δύσκολη εποχή για τους πελάτες σας;

Αρχικά για τους πελάτες μας η εξέταση, εφόσον αγοράσουν από το κατάστημα τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής τους, είναι εντελώς δωρεάν. Στη συνέχεια για κάθε ζευγάρι γυαλιών που αγοράζει κάποιος, παίρνει δώρο ένα ακόμα, από μια εξαιρετικά μεγάλη και λίστα προτάσεων, είτε οράσεως, είτε ηλίου. Είναι σημαντικό να ξέρουν όσοι θέλουν να μάς επισκεφτούν ότι στα καταστήματά μας δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Τα γυαλιά οράσεως φτιάχνονται επί τόπου από τους εξειδικευμένους υπαλλήλους μας και ο αγοραστής τα παραλαμβάνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σε περίπτωση που βιάζεται πολύ ή υπάρχει κάποια καθυστέρηση για οποιοδήποτε απρόσμενο λόγο, φροντίζουμε να του τα στείλουμε το συντομότερο στο σπίτι

Τα καταστήματά σας είναι στις Αχαρνές και στη Νέα Ιωνία. Πώς επιλέξατε τη ΦΕΑ κι όχι κάποια άλλη ομάδα;

(Γέλια) Η ΦΕΑ έχει μία πολύ καλή πορεία και τράβηξε την προσοχή μου. Εκτιμώ πολύ την παθιασμένη προσπάθεια κι όταν αυτή έχει κι αποτέλεσμα, εντυπωσιάζομαι. Η πορεία της ομάδας είναι συνεχώς ανοδική και οι αθλητές της έχουν πείσμα. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα αξίζει τη βοήθειά μας για να μπορέσει να καταφέρει όσα ονειρεύεται. Ελπίζω η χορηγία των καταστημάτων Οπτικών Απόστολος Γιακουμέλος να πιάσει τόπο και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Τι προσβλέπετε από αυτή τη συνεργασία;

Επενδύω στο μέλλον. Στο μέλλον όλων μας, στα παιδιά μας. Γιατί πρέπει να προσβλέπω σε κάτι πιο προσωπικό; Όταν προσφέρεις, αυτό που εισπράττεις είναι αρχικά ικανοποίηση. Νιώθεις χρήσιμος στους συμπολίτες σου, στην κοινωνία. Κι ακόμα περισσότερο, όταν προσφέρεις στους νέους. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, περνούν τον χρόνο τους σαν παιδιά: Να τρέχουν, να παίζουν, να αθλούνται, να τολμούν, να πέφτουν και να σηκώνονται. Ο αθλητισμός θέτει τις βάσεις για να αποκτήσουν τα παιδιά δύναμη, ανεξαρτησία, πειθαρχία, τόλμη. Αξίζει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας σε αυτό.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πολλοί είναι διστακτικοί στο να ενισχύσουν οικονομικά τον αθλητισμό. Εσείς πάτε κόντρα σε αυτό, με ποιο σκεπτικό;

Προβληματίστηκα μόνο για ένα λεπτό. Ήξερα ότι τα γήπεδα θα κλείσουν. Αν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στα δύσκολα, πότε θα το κάνουμε; Στα εύκολα; Όταν δεν είναι απαραίτητο; Το συζητήσαμε με τη διοίκηση της ΦΕΑ και είπαμε να πάρουμε ένα ρίσκο και να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας. Η καρδιά μας λέει να βοηθήσουμε τον αθλητισμό να πάει μπροστά. Εύχομαι οι επιτυχίες που θα έρθουν να μάς ανταμείψουν όλους και να μάς αποδείξουν ότι πήραμε την καλύτερη απόφαση. Καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και να επανέλθουμε γεροί και δυνατοί σύντομα.

About author

apostolis giakoumelos

Διαβάστε Ακόμα

photo-1486649567693-aaa9b2e59385

2,2 δισ. άνθρωποι με μειωμένη όραση σε όλο τον κόσμο

Read more
model-face-beautiful-black-and-white-407035

Έχω μαύρους κύκλους στα μάτια. Τι να κάνω;

Ξυπνάς κάθε πρωί με μαύρους...

Read more
1u

Ελληνική μελέτη: Ένας στους τρεις Έλληνες έχει μυωπία

Read more